Categorieën
Verzorging

Wat is connective

Bindweefselmassage Zwolle

Hoe wordt bindweefselmassage uitgevoerd? Volgens een recente reeks massagestudies (Springer et al., 2002; Film et al., 2005; Film et al., 2006) hebben de optimale frequentie, stijl en duur van bindweefselmassage een dramatische invloed op de individuele snelheid van genezing. De frequentie hangt af van hoe ernstig de aandoening is en is direct gerelateerd aan de snelheid van genezing. Het is zelfs zo dat hardlopers die al lange tijd hardlopen een beter algemeen herstel hebben dan degenen die geen hardloper zijn geweest. Zelfs bij mensen met chronische pijn is een sneller herstel aangetoond als ze worden behandeld met bindweefselmassage (Mileva et al., 2003).

Mileva (2004) stelt dat 90% van de therapeuten goede kwaliteit kan leveren en zelfs 100% als het tempo stijf of dringend is. Het tempo van bindweefselmassage kan traag/continu zijn, wat kan helpen vermoeidheid te verminderen of snelheid te verhogen.

keramisch figuur 8 – 2.5 uur

keramisch figuur – 4.5 uur

olorumineus – 2.5 uur

olorumineus / PM – 2,5 uur

olorumineus / TMD – 2,5 uur

illard e.a. (2002) concluderen dat er een significante afname is van de nieuwe vermoeidheid, terwijl de placebogroep een kleine toename liet zien.

Mileva (2004) concludeert het belang van het verschil tussen de verschillende besproken vezels, met name de celtypes, de vermoeiingsniveaus en de testmethode.

Mileva et al. (2004) stellen dat het type stimulatie tijdens de vezels ons in staat stelt de specifieke motorische, cognitieve en herstelvereisten te identificeren om de gewenste vezels te bereiken die vermoeid of afgemat moeten zijn.

Ik begin met een cliënt met nekpijn en spierkrampen als gevolg van een beknelde zenuw. Gedurende 3 weken geef ikNSAID’s (Non-steroidal anti-inflammatory drugs) en instructie boek de nek. Ik blijf actief door 3x per week lichte krachttraining te doen. Dit alles leidt tot de flexibiliteit van de cliënt en een sterk verbeterde kwaliteit van leven. De afname van vermoeidheid is direct gerelateerd aan de toename van functionele vrijheid. Ik heb er herhaaldelijk naar verwezen als de vrijheid om te leven. Zonder die flexibiliteit worden we slachtoffer van het vreemde lichaam van binnen, dat zal proberen de overhand te nemen.

Mijn eerste cliënt had een Creatine vriezer en vertelde me dat hij cardiovasculaire training wilde proberen. Ik haalde hem over om een 90% kleurenset routine toe te voegen. Hij voegde meerdere reflecties toe, meestal hardlopen, maar ook touwtje springen, touwtjespringen en touwtje rijden. Na 4 weken liep hij veel meer en klaagde hij overoki vergiftiging. Ik legde hem uit dat hij weerstandstraining moest toevoegen. Na 5 weken was hij bijna perfect in conditie.

 

lees meer:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.