Categorieën
Verzorging

Het perfecte kapsel

Kapper Ijsselstein

 

 

Een kapper is zich er niet van bewust dat hij datgene is wat het haar dat hij knipt, houdt. Het haar dat hij knipt is het haar waarvoor hij gemaakt is om te knippen. Voordat een barbier een knipbeurt kan voltooien, moet hij de nodige vaardigheden verwerven. Nadat hij gekwalificeerd is in zijn vak, wordt hij barbier. In sommige gevallen hebben de kappers aparte functies, b.v. tandartsen en artsen en haarstylisten.

Vroeger knipten kappers meestal eenvoudige haren, assen en oren die gemakkelijk te onderhouden waren. De barbiers waren vroeger ook chirurgen en oftalmologen. Het kapsel dat zij gaven was niet erg modieus en de jongens die er zo uitzagen werden wardlers genoemd.

Met de ontwikkeling van het professionalisme dat kappers al snel bereikten, begon het assortiment en de soorten kapsels die zij gaven te veranderen. In de jaren tien begonnen jongens hun haar langer te laten groeien en dit was in alle kringen erg populair. De wens om glad haar te hebben voor verschillende doeleinden leidde ook tot de ontwikkeling van verschillende kapsels. De standaard geschiktheid van kapsels voor verschillende tijden werd bepaald door de mode-industrie. In de jaren 1980 evolueerde de haarstijlenindustrie met de stijging van het besteedbaar inkomen en de toenemende rijkdom die de behoefte aan salonbezoeken deed afnemen. De klassieke kapsels die populair waren in de jaren zeventig zijn vandaag weer in opkomst.

Het belangrijkste om te onthouden bij het plannen van het perfecte kapsel is om het simpel te houden. Onthoud dat er verschillende manieren zijn om kapsels te dragen. Er zijn veel kapsels die er bij de ene persoon goed uitzien en bij de andere niet zo. Zolang de stijl maar adequaat is, maakt het niet uit wat er voor nodig is, zolang het er maar goed uitziet. Probeer daarom een goede stylist te vinden die efficiënt is en de laatste trends kent.

Om zeker te zijn van de snit die ze leveren, moet een persoon gaan zitten en vragen om feedback van familie en vrienden. Deze reacties geven de stylist een kans om de mentaliteit van de klant te controleren. Als de klant terughoudend is of helemaal niet komt opdagen, geeft dit de stylist een kans om haar klant te leren kennen en haar ware houding te achterhalen. De klant hoeft het resultaat niet mooi te vinden als ze er een hekel aan heeft.

lees meer:

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.