Categorieën
Verzorging

age Therapie

Massage Houten

 

De zachte weefsels van het lichaam, die het slijmvlies worden genoemd, zijn de hele dag actief. Het is een actief transportmechanisme, dat voortdurend witte bloedcellen en voedingsstoffen van en naar de lichaamscellen vervoert. Wanneer het lichaam door een trauma wordt verwond, is het initiële genezingsproces zeer kort. De herstelafdeling van het lichaam repareert beschadigd weefsel, nagelt het dicht, produceert littekenweefsel, en de omliggende spieren beginnen samen te trekken.

De activiteit van bindweefsels hangt af van goede voeding, hydratatie, chemische stabiliteit, ionenbalans en goede werking. Zodra beschadigde gebieden zijn opgelost, herstellen de motorische weefsels de overblijvende gezonde gebieden. Dit gebeurt op het synoviale niveau. De primaire relatie tussen bindweefsel is gewrichtskraakbeen. Gewrichtskraakbeen is een tweedimensionale structuur, die gewrichten kunnen vervormen om van richting te veranderen. Kraakbeen zorgt voor stabiliteit door de mechanische eigenschappen van de ingesloten zolen, die een rigidibrium creëren, en bevordert de mobiliteit door een trekvormige holte te creëren. Wanneer het kraakbeen beschadigd is, wordt het broos, wat broosheid veroorzaakt.

Orthopedische artsen gebruiken de meest geavanceerde en doeltreffende procedures om de gewrichten goed te laten werken. Door het gebruik van chirurgische en niet-invasieve methoden kunnen zij waar mogelijk compenseren. Het gebruik van arthroscopische methoden stelt de arts bijvoorbeeld in staat gewrichtslocaties uit te voeren zonder een zenuw te hoeven doorprikken. Door de precieze oorzaak van het probleem te lokaliseren, is de kans kleiner dat de techniek letsel toebrengt aan de omliggende zenuwen en spieren.

De structuren in het lichaam die het lichaam steun geven, zijn zeer kwetsbaar voor schade. Eén oorzaak van letsel en chronische pijn is de verslechtering van de structuren die de gewrichten bij elkaar houden. Soms werkt de omgeving tegen ons en bereiden we ons niet voor op een manier die problemen in onze gewrichten voorkomt. Eenvoudige problemen kunnen worden verholpen door de juiste maatregelen te nemen. Het is bijvoorbeeld algemeen bekend dat douchen het lichaam alkaliseert. Maar als mensen douchen vermijden, lopen ze het risico dat hun lichaam verzuurt en daardoor zal het bindweefsel verslechteren en in het ergste geval pijnlijk en zacht worden.

Wat is massage? Hoe komt het het lichaam ten goede? Massage fungeert in veel gevallen als een aanvulling op een fysiotherapieprogramma. Het biedt een alternatieve behandelingsmethode voor gewrichten die door de arts kan worden aangepast aan verschillende doelstellingen, zoals een volledige gewrichtsbeweging orthese (gewrichtsbeweging therapie), vermindering van pijn, ontsteking, toename van bereik van de beweging, en stijfheid vermindering.

Massage is een uiting van samenwerking met de patiënt om verlichting te brengen bij overgevoeligheid voor beweging. Vanwege de gevoeligheid die optreedt, vermijden veel mensen het inbrengen van conflict in het gebied. Een arts kan helpen bij de uitlijning van de gewrichten door te helpen bij de massagetechnieken die de meest objectieve verlichting brengen in de situatie van de patiënt. Zodra deze technieken zijn aangeleerd, worden het lichaam en de cliënt gemotiveerd om meer bij elkaar betrokken te raken. Meestal houdt het proces in dat de cliënt de arts leert hoe hij de technieken op regelmatige basis moet toepassen.

Zoals elk succesvol resolutieprogramma moet het proces een reeks doelen hebben die voor het individu zijn vastgesteld. Massagetherapie is geen behandeling of remedie voor gewrichten of spieren; het zijn oplossingen voor decompressie van de wervelkolom en het verlichten van druk op drukpunten.

 

lees meer:

Ademcoach

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.